Sejerslev Kirke

Sejerslev kirke er beliggende i Sejerslev Sogn, som hører under Morsø Provsti, Aalborg Stift.
Pastorat: Sejerslev-Ejerslev-Jørsby. Morsø Kommune. Region Nordjylland.

Sejerslev Kirke er stor og velholdt; den består af romansk skib, kor og apsis, sat af granitkvadre, samt sengotisk tårn og våbenhus. Viet til Sct. Nicolaus. I ydre tårnmur ses to ansigter, hugget i sten. I kirken findes et interessant alterbillede fra 1601. Desuden en lukket herskabsstol med malede rokokodekorationer. Bænkegavle med udskårne adelsvåben er bevarede. Prædikestolen, der er et arbejde af Niels Snedker fra Selde, stammer fra midten af 1600-tallet. Den har seks fag, hvoraf de tre danner en karnap vendt mod nord. Læs mere om kirken i Galleriet.

Sejerslev Kirke
Sejersvej 52, Sejerslev
7900 Nykøbing M

www.sejerslevkirke.dk
sejerslev.sogn@km.dk
www.sogn.dk/sejerslev/

Såfremt døren til kirken er låst, kan nøglen fås ved henvendelse til graveren eller i præstegården.

.

Galleri og historie >

Fotos og tekster i galleriet er venligst stillet til rådighed af Niels Clemmensen og Aalborg Stift.